Исплатени над 9,4 милиони евра субвенции на 13.854 лозари

Вести Лозарство

Над 9,4 милиони евра субвенции за лозови насади денеска им се исплатени на 13.854 лозари, соопшти министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски преку својот фејсбук-профил.

-Како што ветивме, субвенциите ги исплаќаме пред почетокот на новата производствена сезона – истакнува Николовски.

Овие пари, додава, директно се враќаат кај лозарите.

-Овие пари директно се враќаат кај лозарите, за да ги вложат во новото производство, за да произведат квалитетно грозје за производство на нашето познато македонско вино – рече Николовски.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *