Јанчев: Се поставуваат фото напонски панели на 10 јавни општински објекти во Кавадарци

Вести

Општина Кавадарци учествува со сопствени средства во реализација на проектот “ Поставување на фото- напонски панели на 10 јавни општински објекти со вкупна инсталирана моќ од 19.2 kw/h“, објави на својот Фејсбук профил градоначалникот Митко Јанчев.

 

Вкупната вредност на проектот е 8 345 550 денари а општината учествува со 50% од овој износ.

Градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев, еден од најуспешните во Македонија, зборува за овој проект.

Градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев денеска имаше работна средба со претставници на невладините организации во општината. На оваа средба се бараа начини за зајакнување на капацитетите на невладиниот сектор.

„Граѓанскиот сектор на општината, а и мене лично како градоначалник, ни е важен сегмент во нашето градско урбано живеење. Без силно граѓанско општество – нема ни демократиja- рече Јанчев.

Извор Канал5

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *