Ќе се отвори нова подрачна единица за потребите на МЗШВ во Општина Аеродром

Вести

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа и градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин извршија увид на капацитетите на новата Подрачна единица на МЗШВ во Долно Лисиче.

„Заедно со градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, денеска извршивме увид на капацитетите на новата Подрачна единица на МЗШВ, која наскоро ќе биде отворена во склоп на просториите на месната заедница Долно Лисиче.
Ние како матично Министерство, постојано работиме на подобрување на условите на подрачните единици на МЗШВ, во насока на олеснет пристап до информации и услуги за земјоделците.
Во Општина Аеродром досега немаше подрачна единица на МЗШВ, но во соработка со градоначалникот, обезбеден е простор во кој наскоро ќе биде отворена за работа, нова подрачна единица за потребите на МЗШВ.
Со овој чекор, ќе им овозможиме на земјоделците кои гравитираат во овој реон, полесен пристап до нашите услуги“, напиша министерот Хоџа на неговиот фејсбук-профил.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *