Компанијата Бамби е купена од Кока Кола за 260 милиони евра

Вести

Една од водечките компании во Србија „Бамби“ од фондот Мид Европа Партнерс ќе биде купена од страна Компанијата Coca-Cola HBC AG за неверојатни 260 милиони евра. Преку оваа инвестиција, генералниот директор на  Coca-Cola HBC AG Зоран Богдановиќ, смета дека ќе има зголемување на компанијата и на нејзините клиенти.

Coca-Cola HBC AG е исто така една моќна компанија која има доста лидерски брендови во својот асортиман. Покрај Бамби, кај оваа компанија ќе може да се најдат и Plazma, Wellness, Zlatni pek, Josh…

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *