Листа на производи кои содржат ГМО

Вести Совети

Храната која содржи генетски модифицирани состојки би требало да се избегнува, препорачуваат бројни научници. Но, проблем е како да дознаете која е таа храна.

Greenpeace“ објави листа со производи кои содржат ГМО. Ова се само некои од производите кои содржат генетски модифицирани состојки. Внимавајте тие се застапени и во нашите продавници.

1.„Snickers“

2. Супи „Campbell“

3. Ориз „Uncle Ben’s“

4. Чај „Lipton“

5. „M&M“ бонбони

6. „Twix“

7. „Milky Way“

8. „Cadbury“ чоколади

9. „Ferrero Rocher“

10. „Nestle“ чоколади

11. Чоколаден напиток „Nesquick“

12. „Coca-Cola“

13. „Sprite“, „Fanta“

14. „Pepsi-Cola“

15. „7 Up“

16. „Knorr“ сосови

17. „Parmalat“ кекси

18. „Hellman’s“ зачини, мајонез, сосови

20. Детски напиток „Nestle“

21. „Hipp“ кашички за деца

22. „Abbot Labs Similac“ млеко во прав за деца

23. „Danone“ јогурт, кефир, детски напиток

24. „McDonald’s“

25. „Kraft“ чоколади, чипсови,

26. Производите „Delma Unilever“

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *