Министерот Димковски ја посети млечната индустрија ,,Бучен Козјак“

Вести

„Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски вчера беше во работна посета на една од најголемите компании од млечната индустија ,,Бучен Козјак“ која е препознатлив бренд во домашната млечна индустрија.

Од 2013 година „Бучен Козјак“ го пренесе целокупното свое работење (одделението за набавка и прием на млеко, производството и администрацијата) на нова локација, во современ индустриски објект изграден според стандардите за ваков вид дејност.

Со тоа компанијата доби можност да го зголеми капацитетот и да ја прошири продажбата на своите производи во уште неколку града во Македонија.

“Современо Земјоделство”

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *