Министерот Хоџа на средба со производителите на тутун

Вести

Доцна попладнево, во просториите на МЗШВ одржав средба со откупувачите на тутун. По неодамнешната измена на Законот за тутун, која ја донесовме се цел да се овоможи пролонгирање на рокот за откуп, зборувавме за продолжување на процесот на предавање на вишокот на тутун од реколтата 2020. Бројот на откупните пунктови, динамиката и интензитетот на откуп беа темите за кои се разговараше. Остануваат уште дваесет дена до истекот на крајниот рок, период за кој треба сите заедно да вложиме напори како би се откупил вишокот на тутун.

Министер Арјанит Хоџа

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *