Министерот Хоџа на терен во Средно Коњари

Вести

По жалбите на жителите на селото Средно Коњари во врска со уништувањето на плодното земјиште што е дадено под концесија, а мал дел од оваа површина е под надлежност на Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство, денеска министерот, Арјанит Хоџа, заедно со директорот на Државниот инспекторат за земјоделство, Зоран Шапуриќ беа во оваа населено место каде беа известени за ситуацијата на терен.

Министерот Хоџа и директорот на ДИЗ, Шапуриќ ги увери жителите на селото Средно Коњари дека доколку концесионерот не ги почитува условите наведени во договорот, тогаш договорот ќе биде раскинат.

МЗШВ секогаш ќе биде со граѓаните и нема да дозволи разни злоупотреби од неодговорни лица.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *