„Мисириан“ започна со исплата на тутунот од годинешната реколта

Вести

Грчката компанија „Мисириан“ од вчера започна со исплата на тутунот од годинешната реколта, соопштија од компанијата.

Откупот на тутунот се одвива непречено, а очекуваат да го исполнат планот и да откупат 1500 тони тутун, колку што имаат склучено договори со тутунопроизводителите.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *