МЗШВ: Наскоро оглас за земјоделско земјиште за сточари

Вести Сточарство

По деталните анализи и консултации со сточарите, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство работи на детектирање на слободни земјоделски површини и објавување на наменски оглас за сточарите.

Со тоа директно ќе им се помогне на сточарите и ќе се отвари нова можност за нив – да произведуваат добиточна храна со што значително ќе им се намалат трошоците.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *