Националниот ден на Власите, 23 мај, неработен ден за припадниците на влашката заедница

Вести

 

Согласно Законот за празниците, 23 мај (недела), Национален ден на Власите, е неработен ден за граѓаните припадници на влашката заедница во Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *