Нова инвестиција – ветерен парк од 40 милиони евра во Богданци

Вести

Во општина Богданци денеска ќе биде промовирана новата инвестиција ветерeн парк.

Инвестицијата во ветерна електрана од 30 мегавати на подрачјето на општина Богданци е со вредност од над 40 милиони евра.

На промоцијата на инвестицијата, како што е најавено, ќе се обратат премиерот Зоран Заев, градоначалникот на општина Богданци, Блаже Шапов и директор на компанијата „Интеренерго” д.о.о, Љубљана, Блаж Штерк.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *