Нови можности за аграрен развој со Република Чешка

Вести
Денешната посета на чешкиот амбасадор, Н.Е Мирослав Томан и конзулот Давид Чернохорски, претставува уште една потврда за интересот на Република Чешка за унапредување на соработката со нашата држава.
Можно е да е слика од еден или повеќемина, седнати луѓе и внатре
Чешкиот бизнис сектор изразува голем интерес за продлабочување на економската соработка со нашата бизнис заедница, особено во делот на трговската размена на земјоделски и прехранбени производи. За таа цел, денеска го најавивме заедничкиот бизнис форум кој во септември ќе се одржи во Скопје и ќе биде дел од чешката агенда за бизнис посета на балканските земји. Главните теми на претстојниот економски форум, ќе бидат со фокус на трговската размена на овошје и зеленчук, млеко и млечни производи, одгледување на животни и живина и нивни производи, производство на вино и пиво и употреба на мала земјоделска техника.
Можно е да е слика од 2 луѓе, седнати луѓе, луѓе што стојат и внатре
Истовремено, бизнис форумот ќе послужи и како платформа за размена на искуства и знаење, особено во делот на употребата на малите земјоделски техники, за кои Република Чешка е една од лидерските земји во аграрната област.
Можно е да е слика од 1 лице
Заклучокот од денешната средба е дека нашите држави ќе ја интензивираат соработката, со цел отворање на нови заеднички можности за економски и аграрен развој.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *