Од пазарот се повлекува целото производство на Киндер од Белгија

Вести

Атлантик Трејд Скопје ДОО Скопје  ја информира Агенцијата за храна и ветеринарство дека го проширува повлекувањето од пазарот на целото производство (сите серии и производи со сите рокови на употреба) на Киндер Шокобонс (46 и 125 гр.), Киндер Сурпрајз  Макси 100г и Киндер Мини Микс Пелуче (133 гр.).

Во известувањето операторот информира дека проширувањето на повлекувањето е на барање на производителот „Фереро“ и се однесува  на производите кои се произведени во фабриката  во Арлон, Белгија. Целта на повлекувањето е да се обезбеди максимално ниво на безбедност на храната и да се елиминира ризик од понатамошна контаминација.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *