Поледелство – календар за месец декември

Вести Полјоделство Совети

Декември е месец на мирување. Доколку сеуште ја немате исчистено површината од растителните остатоци, сега е време да го направите тоа.

Се чистат одводните канали, се уништуваат остатоците од плевели во нивата, покрај патиштата и реките.

Се продава младиот тутун.

Се сее марулата и младиот кромид.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *