Поставена агрометеоролошка станица во Крушево

Вести

Агрометеоролошка станица е поставена во околината на компанијата „Еко Шар” во Крушево.

Ова е 11-та станица поставена во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен развој“ спроведуван од Центарот за развој на Пелагониско-планскиот регион и финансиски поддржан од Министерство за локална самоуправа и од Швајцарската агенција за соработка и развој.

Како што вели крушевскиот градоначалник, Томе Христоски, земјоделците од овој регион ќе имаат поверодостојни информации за поуспешно одгледување на земјоделскте култури.

-Заедно со Пелагониски регион поставивме ваква агрометеоролошка станица која треба да им ја олесни работата на земјоделците и да им дава навремени и точни информации за сите околности околу одгледувањето на културите. Овој проект покажува дека соработката што ја имаме со Центарот за развој на Пелагонискиот регион продолжува и дава одлични резултати, односно, заеднички имплементираме проекти поради барањата на конкретните групи граѓани и според потребите кои се манифестираат на теренот – рече Христоски.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *