Се подготвуваат субвенциите за овоштарите, потоа пари ќе земат тутунарите, а следни сточарите

Вести

Во тек е исплатата на земјоделските субвенции за 2020 година која законски е до 30 јуни 2021.

Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, постапува по сите барања за финансиска поддршка. Јавноста ќе биде навремено информирана за сите исплати, велат од агенцијата.

„Ги подготвуваме исплатите на основни субвенции за овоштарство, потоа следни ќе бидат тутунопроизводителите и сточарите. За сите исплати јавноста ќе биде дополнително информирана, изјави за Агротим директорот на АФПЗРР Никица Бачовски.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *