Собранието ги поддржа законските измени за помош на лозарите

Вести Лозарство

Собранието на денешната седница по скратена постапка ги поддржа дополнувањата на Законот за земјоделство и рурален развој кои предвидуваат финансиска помош за земјоделците, што од 2014 година до денес ги продале своите производи, но за нив од откупувачите се уште не добиле пари.

Министерството за земјоделство претходно информираше дека долговите од околу 1,5 милиони евра кои приватните винарници им ги должат на лозарите ќе бидат покриени од државата.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *