Состанок за тековните проекти од ИПА во земјоделството

Вести

Министерот Љупчо Николовски, одржа редовен состанок со Никола Бертолини, претставници од Делегацијата на ЕУ, како и директорите на АФПЗРР, Николче Бабовски и АХВ, Зоран Атанасов, на кој се дискутираше за тековните проекти од ИПА програмата во секторот земјоделство.

На состанокот исто така беа дефинирани и потенцијалните мали иригациони системи кои ќе се финансираат од ИПА средствата.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *