Средба на жените-фармери за подобра социо-економска положба во руралните средини

Вести

Националната федерација на фармери денеска на Факултетот за земјоделски науки и храна организира средба со жените – земјоделки.

На средбата ќе стане збор за препораките и барањата на НФФ за подобрување на социјалната и економска положба на жените од руралните средини.

Средбата е во рамки на проектот „Институционална поддршка на НФФ“, поддржан од шведскиот кооперативен центар „Ние влијаеме“.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *