Агроном – лекар на културите

Агрономите имаат широк спектар на работа, но нивната улога најдобро се сумира како “лекар за култура”. Тие се загрижени за здравјето и благосостојбата на култури што се користат за производство на храна.

Share
Прочитај повеќе