(ВИДЕО) Интервју: Борис Шуперлиски од „Fresh line“ – Завршивме многу проекти на договорно производство на бессемена лубеница, вкупното производство беше откупено од наша страна и извезено

Годинава производството на бессемена лубеница се врши на околу 35 хектари распределени во три региони во Македонија, Валандовски, Струмички и Штипски, со цел да се добие производ во текот на целата сезона, односно почнувајќи од 15-20 јуни до крајот на август.

Share
Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Марјан Ангелов: Почнавме од нула, на овој рид извадивме вода и втора година успешно произведуваме органска пиперка

Марјан и Фросина Ангелови од Лозово, втора година се дел од проектот „Договорно производство на органска пиперка“ во организација на Агротим.

Share
Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Емисија „Договорното производство на органска пиперка“, погледнете го искуството на земјоделците од минатата година – од производство на расад до пари на сметка: Помали трошоци, повисока цена и поголема заработка!

Можете да се пријавувате за реколта 2022.
Годинава има неколку преработувачки капацитети кои ќе откупуваат органски пиперки, во договорите ќе има и загарантирана цена, а ќе добивате и стручна помош на терен од советници за органско производство.
Субвенциите за органско производство се 100% повисоки за разлика од конвенционалното.
Ве очекуваме!

Share
Прочитај повеќе

Агротим ќе одржи уште една инфо сесија во Струмица на тема „Договорно производство на органска пиперка“.

Почитувани земјоделци, во организација на „Агротим“, во четврток (23.9.2021) во 19 часот во Хотел „Сириус“ во Струмица ќе се одржи  уште една инфо сесија на тема „Договорно производство на органска пиперка“.

Share
Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Ленче Николовска: Руралните жени да имаат поголема поддршка како од централната така и од локалната власт

Во Битола, во организација на земјоделското здружение „Современо земјоделство“, финансиски поддржано од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, се одржа манифестацијата „Избор на најуспешни во областа на земјоделството“. На најдобрите земјоделци, агробизнисмени и претставници на институциите им беа доделени признанија за успешност во производството и професионалност во работата.

Share
Прочитај повеќе

Хемомак Пестициди со награди за најуспешните земјоделци за 2021

На Манифестацијата за „Избор на најуспешни во областа на земјоделството“ за 2021, доделија пакет производи од својата палета за сите 10 наградени земјоделци. 

Share
Прочитај повеќе

Везе Шари, Лекер и пиле Јона, со награди за најуспешните земјоделци за 2021

На Манифестацијата „Избор на најуспешни во областа на земјоделството“ за 2021 година, компанијата Везе Шари  и Лекер, доделија 10 пакети од својата палета на производи за 10те најдобри земјоделци кои добија признание оваа година. Нивниот најнов продукт пиле Јона, се дегустираше за време на вечерата.

Share
Прочитај повеќе

Ви ги претставуваме најуспешните земјоделци за 2021

На најдобрите земјоделци им беа доделени признанија за успешност во производството и професионалност во работата.

Share
Прочитај повеќе

Трета година продолжува Манифестацијата “Избор на најуспешни во земјоделството” за 2021 година

Манифестацијата ќе се одржи на 6 септември, понеделник во Ресторан СН Битола, со почеток во 16 часот. Настанот ќе започне со презентација на домашни земјоделски производи, механизација и промоција на земјоделскиот сектор.

Share
Прочитај повеќе

Трибина во Кривогаштани – Договорно производство на пченка: Интерес има, се договара загарантирана цена и начин на откуп

-Исто така предноста која ја нудиме е плаќање истиот ден кога ќе ја донесете пченката. Доколку е пред 13 часот, парите ќе бидат на ваша сметка истиот ден, ако ја предадете пченката после 13 часот, средствата ќе ги имате следниот ден – изјави Абдурахмани.

Share
Прочитај повеќе