Активни пожарите во Беровскиот, Скопскиот, Битолскиот, Кумановскиот регион

Се уште се активни пожарите во Пехчево, Сарај во Скопје, Петровец, Старо Нагоричане, Прилеп, Штип, Битола, соопшти Центарот за управување со кризи (ЦУК), согласно состојбата до 8 часот. 

Share
Прочитај повеќе

Гори во Штипско, Струмичко, Скопско, Битолско, Охридско, Тетовско, Кумановско и Велешко

Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата.

Share
Прочитај повеќе

Активни два пожара во Прилепско, на помош 30 припадници на Армијата

Два големи пожара се активни во Прилепско. Едниот е раширен  на потегот Топлица-Ракле-Никодин е активен веќе три дена, а од синоќа избувна шумски пожар кај Смолани.

Share
Прочитај повеќе

Состојба со активни позари во државата

Активни пожари во Битолскиот, Струмичкиот, Кумановскиот и Штипскиот регион

Share
Прочитај повеќе

Активни девет пожари, најкритично во Старо Нагоричане

Активни во моментов се девет пожари, а состојбата е најсериозна во Општината Старо Нагоричани, околу селото Дренак.

Share
Прочитај повеќе