Македонски вина, храна и туризам на „Винска Визија на Отворен Балкан“ во Белград

Под покровителство на владите на Србија, Македонија и Албанија, како дел од иницијативата „Отворен Балкан“, утре во Белград почнува Првиот меѓународен саем за вино, храна и туризам „Винска Визија на Отворен Балкан“.

Share
Прочитај повеќе

Министерот Љупчо Николовски ќе присуствува на отворањето на третиот Меѓународен саем за овошје, зеленчук и лозарство „Агро Белград“

Во текот на трите дена од настанот, ќе се организираат стручни конференции и состаноци на кои, меѓу другото, ќе се разговара за стандардите во производството на овошје и зеленчук, иднината на производството на бобинки, транспорт на овошје и зеленчук во контејнери за ладење, револвинг фондовите за финансирање, прецизното наводнување, модернизација на винарството..

Share
Прочитај повеќе

Седница на Македонско- српскиот мешовит комитет

Денеска во Белград се одржува првата седница на Мешовитиот комитет на Македонија и Србија, чија цел е надминување на бариерите и на сите отворени прашања за полесен проток на стоки и унапредување на трговската размена.

Share
Прочитај повеќе