Солтер: Со новиот закон за тутун се отвораат можности за засилена борба со шверцот на тутунски производи

По 12 години и исто толку измени, тутунарите добија нов Закон за тутун кој според многумина е најдобриот досега и чиј текст е приближен до европското законодавство, а во негова изработка беа вклучени сите засегнати страни во земјава.

Share
Прочитај повеќе

Илиевски: Очекуваме да се издадат околу 3000 евидентни листови за околу 1700 хектари

-Очекуваме да се издадат околу 2800 до 3000 хектари. Работното време ќе биде во две смени и тоа од 07:30 до 20:30 часот, за навремено да ги услужиме сите земјоделци, нагласи Илиевски за Современо Земјоделство.

Share
Прочитај повеќе