Бесплатни ветеринарни здравствени посети, едукација и прегледи на животните на одгледувалишта

Преку посети на одгледувалишта и едукација од страна на стручни лица ќе се постигне подобра заштита од заразни болести, како и брзо откривање и спречување на ширење на заразните болести кај животните и намалување на можните економски штети како последица од појава на болести кај животните и лошите пракси во одгледувањето на добитокот.

Share
Прочитај повеќе

Утре почнува бесплатното сезонско вакцинирање

Бесплатната вакцинација против сезонскиот грип започнува утре. 28.000 бесплатни вакцини се наменети за пензионери над 65 години, хронично болни, бремени жени, деца од шест месеци до пет години и за здравствени работници. Околу 6.000 луѓе се пријавија само вчера за да бидат вакцинирани.

Share
Прочитај повеќе