Промоција на прирачникот за воведување биосигурносни мерки на одгледувалиштата на свињи

– Унапредувањето на биосигурносните мерки и предвиденото прекинување на превентивната вакцинација на свињите против болеста класична свинска чума во 2020 година, претставуваат основа во иднина да се побара од Европската унија, Република Македонија да добие статус на слободна земја за извоз на свежо свинско месо и на европскиот пазар, велат од АХВ.

Share
Прочитај повеќе