Nestle во Кина инвестира 102 милиони долари во производство на вегетаријанска храна

Кинескиот вегетаријански пазар се проценува дека до 2023 година би требало да вреди 12 милијарди американски долари, а веќе влегува во кинеските ланци за брза храна, како Starbucks, KFC, но и стотици кинески брендови на ресторани.

 

Share
Прочитај повеќе