Велика Британија ги призна македонските возачки дозволи

Официјално, Велика Британија ги призна македонските возачки дозволи. Оваа вест ја објави на  својот Фејсбук  профил, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски .

Share
Прочитај повеќе

Велика Британија ќе плаќа на земјоделците за здрави почви

По Brexit, земјоделците нема да бидат платени за сопственост на земјиштето, туку ќе им бидат обезбедени средства за заштита на животната средина и употреба на еколошки практики во земјоделството. Во моментов, почвата содржи три пати повеќе јаглерод од атмосферата.

Share
Прочитај повеќе

Унапредување на земјоделскиот сектор и трговска размена со Велика Британија

Унапредување на трговската размена со Велика Британија и можност за искористување на англиски фондови за помош и развој – ова беа дел од темите на вчерашниот работен состанок во Лондон, на министерот Љупчо Николовски, со државниот министер за животна средина, храна и рурални работи, Џорџ Јустис.

Share
Прочитај повеќе