Во Виетнам уништени 100.000 парчиња живина заради ширење на птичјиот грип

Од почетокот на годината Виетнам уништи повеќе од 100.000 парчиња живина во обид да го запре ширењето на птичјиот грип, соопшти владата на оваа азиска земја.

Share
Прочитај повеќе

Супермаркетите во Азија наместо пластична амбалажа користат листови од банана

Освен како амбалажа за овошје и зеленчук, синџирите сакаат да ги користат листовите и за пакување на свежото месо. Според медиумите, оваа еколошка амбалажа е само уште една во низата иницијативи кои ги презема Виетнам за намалување на пластичниот отпад.

Share
Прочитај повеќе