Во полн ек е откупот на вишни во Bim Food DOO

Во моментот, во полн ек е откупот на вишната кој ќе трае до 10-15 јули. Вишните се откупуваат лично на терен низ цела држава и тоа директно од самите овоштарници. На тој начин екипата на Bimfood откупува само квалитетни плодови.
Дневно се преработува свежа вишна околу 35-40 тони, а се добива околу 25 тони замрзнат готов производ дневно. 

Share
Прочитај повеќе