Трговците од Струмичко стравуваат од недостиг на домати и краставици и изгор цени на пазарите на мало

Трговците и извозниците од Струмичко стравуваат дека во јули и август ќе бараат килограм повеќе домати и краставици од вториот производствен турнус, бидејќи производството на овие две градинарски култури од година во година постојано се намалува, а во оваа производствена сезона тоа е преполовено.

Share
Прочитај повеќе

Поради пандемијата растат цените на зелените пазари

Пандемијата и  временските  непогоди си  го направија своето.Цените   на зеленчукот и овошјето на зелените пазари,   сметаат граѓаните дека никогаш пазарот не бил поскап.

Share
Прочитај повеќе

ФАО – храната на глобално ниво е во тренд на покачување

Прехранбените продукти со највисоки цени во последниве седум години на глобално ниво, вели последниот извештај на агенцијата за храна на Обединети нации.

Share
Прочитај повеќе