Влада: Следат нови мерки за зачувување на животниот стандард на граѓаните

Владата на Република Северна Македонија континуирано ја следи состојбата и со конкретни мерки делува за да се зачува стандардот на граѓаните.

Share
Прочитај повеќе

Владата донесе одлука за прогласување кризна состојба во следните 30 дена во целата држава

Владата ја усвои одлуката за прогласување кризна состојба во следните 30 дена во целата држава, информира Артан Груби, прв вицепремиер и министер за политички систем и односи помеѓу заедниците.

Share
Прочитај повеќе

Институциите ќе подготоват акциски планови за реализацијата на ИПА 2 проектите

Владата на тематска седница што се одржа вечерва го разгледа напредокот на проектите финансирани преку ИПА 2 и проектите што се финансираат од меѓународните финансиски институции со прогрес за нивна реализација.

Share
Прочитај повеќе

50.000 хектари државно земјоделско земјиште Владата ќе стави на продажба, почетна цена од 20 до 60 денари по квадрат

50.000 хектари државно земјоделско земјиште владата ќе стави на продажба. Парцелите ќе се продаваат на јавен оглас, а на лицитацијата почетната цена ќе се движи од 20 до 60 денари, во зависност од класата на земјиштето.

Share
Прочитај повеќе

Од 55-та седница на Владата: Договорен откупот на вишокот тутун; Започна постапката за втората транша од 80 милиони евра од ЕУ поддршката за Ковид мерките

На својата редовна 55-та седница што се одржа вечерва, Владата ја разгледа и усвои информацијата за состојбите за откуп на тутун од реколта 2020 година и донесе заклучок да му се укаже на Тутунскиот комбинат Прилеп да ги преземе сите активности да се откупат дополнителни 700 тони тутун од вишокот од последната реколта.

Share
Прочитај повеќе

Исплатени над 40 милиони субвенции за над 80.000 земјоделци, продолжува грижата за вистинските земјоделците

Владата предводена од СДСМ и Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство продолжуваат со вистинска грижа за земјоделците. Од почетокот на годинава па до денес, исплатени се вкупно 40.5 милиони евра за субвенции во кои се опфатени над 80 илјади земјоделци.

Share
Прочитај повеќе