СДСМ: Владата продолжува со грижата за сите граѓани-Во тек се јавните повици за мерките и програмите од Оперативниот план за вработување

Владата предводена од СДСМ продолжува со креирање и имплементација на корисни мерки и политики чија цел е намалување на невработеноста и санирање на неповолните ефекти од коронакризата врз економијата, велат преку соопштение од СДСМ.

Share
Прочитај повеќе

Заев: Важно е да расте платата, но при тоа да не ги губиме работните места

За нас важно е следењето на трендовите со невработеноста, како и зголемување на инвестициите, на приходите, на просечната и минималната плата.

Share
Прочитај повеќе

До 31 јануари невработените може да аплицираат за кредит до 10.000 евра за започнување на сопствен бизнис

– Невработеното лице може да добие кредит од најмалку 5.000 евра до најмногу 10.000 евра, по негов избор како  кредитобарател, а за секое новоотворено работно место дополнително по 5.000 евра.

Share
Прочитај повеќе

Оглас за вработување на 13 службеници во Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство

Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 13 државни службеници од група I, подгрупа I во Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Share
Прочитај повеќе