МЕПСО и екологистите поставуваат платформи за гнездење на царскиот орел

Оваа акција е петта по ред од 2012 година досега. Акциите за поставување платформи за гнездење царски орли се организирани на разни далноводни коридори во преносната мрежа на МЕПСО. Во периодот од 2012 година досега поставени се повеќе од педесет платформи за гнездење разни локации на далноводните столбови во Овчеполието и во Повардарјето, каде што живеат царските орли, кои се степски вид птици.

Share
Прочитај повеќе