Висина на субвенциите за 2021 година за градинарски култури

-Корисници на оваа подмерка се земјоделските стопанства кои имаат засеани и ожнеани површини со следните градинарски култури: домати, пипер, лубеница, диња, тиква, грав, боранија, грашок, компир, краставици, корнишони, зелка, кељ, кромид, лук, праз, тиквички, зелена салата, брокула, спанаќ, карфиол, модар патлиџан, морков, целер, цвекло, пашканат, аспарагус, ротквици.

Share
Прочитај повеќе

Висина на субвенциите за 2021 година за градинарски култури

Согласно Уредбата за директни плаќања за 2021 година на корисници по обработлива земјоделска површина за градинарско производство, објавена во Сл. Весник на РСМ бр.12/2021, детално ви ги претставуваме поблиските критериуми за директни плаќања, кој може да биде корисник на средствaта, максималните износи и начинот на директните плаќања за оваа година.

Share
Прочитај повеќе

Висина на субвенции за градинарски култури за 2021

Пријавувањето за субвенции за 2021 година се очекува да започне во почеток на месец април. Ве очекуваме во Современо Земјоделство за брзо, точно и бесплатно пријавување на субвенции. 

Share
Прочитај повеќе