Есенски активности во Вашата градина

Доколку го наѓубрувате тревникот еднаш годишно, тогаш најдобро е тоа да го направите на есен. Тоа е поради тоа што со опаѓањето на температурата се забавува растот на тревата, но тревните корења и понатаму растат забрзано.

Share
Прочитај повеќе

Летно сеење и садење во вашата градина

Во Јули:
Сеење на отворено: репка, кинеска зелка, цвекло, корен, крес, зимен праз
Пресадување на садници: касна келераба, цикорија
Во Август:
Сеење на отворено: кинеска зелка, ротквица, зимска салата, марула, крес, спанаќ, блитва и зимски праз
Пресадување на садници: цикорија и шеќерна цикорија

Share
Прочитај повеќе

Магдонос -задолжителна билка во Вашата градина

Магдоносот  не е само омилениот зачин за супи и јадења, туку е и многу благотворна билка која уште одамна се користи во народната медицина за ублажување на бројни тешкотии.

Share
Прочитај повеќе