Грант од ФИТР до 160.000 евра за технолошки развој – сите информации на едно место

На овој јавен повик може да аплицираат микро, мали и средни претпријатија, како и приватни здравствени установи (ПЗУ) кои ги исполнуваат следните критериуми:

Share
Прочитај повеќе

Грант до 15.000 евра преку бескаматната линија „Ковид 4″ вредна 10 милиони евра

Грант средства до 15 илјади евра ќе добијат фирмите од областа на туризмот, угостителството, инвент-индустријата, приватните здравствени установи, трговците поединци и занаетчиите доколку вработат нови работници и ги зголемат приходите годинава.

Share
Прочитај повеќе

Бачовски: Грант од 32.8 милиони денари за општина Делчево, пари за улици, канализација и затворен градски пазар

Заедно со градоначалникот на општина Делчево, Горан Трајковски извршивме увид на проектите финансирани од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

Share
Прочитај повеќе

Ќе се проширува Програмата за наводнување на земјава

Владата, вчера на седница го прифати предлогот за проширување на Програмата за наводнување на Северна Македонија.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Го поттикнуваме учеството на руралната жена во земјоделскиот сектор

Николовски истакна дека ќе се создаде поддршка во вид на неповратни грантови во висина до 180.000 денари по корисник, за вршење на дополнителна дејност во рамки на земјоделското стопанство. Односно, жените ќе можат да започнат со преработувачка или занаетчиска дејност, користејќи ги ресурсите од сопственото производство.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Со изградбата на хидросистемот Валандово, ќе се реши проблемот со наводнување во овој регион

Јавниот повик за градежни работи за хидросистемот Валандово, што е предмет на Програмата е во тек и ќе трае до 4 јули. Оваа Програма е од исклучителна важност за решавање на проблемите со наводнување во валандовскиот регион.

Share
Прочитај повеќе