Владата донесе дополнителни ограничувања на движењето на граѓаните

Дополнително, Владата донесе одлука да се забрани движењето на граѓаните над 67 години од 11:00 часот до 05:00 часот следниот ден.

Share
Прочитај повеќе

Државата ќе ги отпише каматите на долговите на граѓаните

Со закон ќе се бришат каматите на долговите кон државните и јавни претпријатија заклучно со 2017 година. Покрај ова задолжително ќе се прави и репрограмирање на главниот долг, односно колку е поголем долгот на повеќе рати ќе се плаќа.

Share
Прочитај повеќе

Димковски и Лукаревска: Kористете ја апликацијата Мој ДДВ, да придонесеме за поголем семеен буџет и намалување на сивата економија

Вчера министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски заедно со директорката на Управа за јавни приходи, Сања Лукаревска со карванот Мој ДДВ ја промовираа оваа мерка во Гевегелија. Со мерката Мој ДДВ којашто за прв ја воведува оваа Влада, граѓаните имаат можност со секоја фискална сметка до 30.000 денари, да остварат поврат на 15% од платениот ДДВ.

Share
Прочитај повеќе

УЈП: Мој ДДВ ги дава посакуваните резултати

Мерката поврат на средствата стапи во сила на 1 јули годинава. Има за цел да ја намали сивата економија, бидејќи според надлежните, на тој начин сите граѓани ќе бидат инспектори и ќе ги пријавуваат оние кои се обидуваат да го заобиколат Законот.

Share
Прочитај повеќе

СДСМ е на страна на граѓаните, се подобруваат условите за секој земјоделец

Овие маалски средби имаат за цел да овозможат граѓаните да ги презентираат нивните потреби и предизвици со кои се соочуваат, како и да се слушнат нивните сугестии.

Share
Прочитај повеќе