12 милиони евра за систем за наводнување на Дебарско поле

Со овој систем ќе се наводнуваат 2000 хектари плодно земјиште со што се очекува развој на земјоделството во овој регион, но и намалување на миграцијата на населението.

Share
Прочитај повеќе