Во Битола и Демир Хисар дводневна дезинсекција за уништување на комарците

Денес и утре екипи на ЈЗУ Центар за јавно здравје ќе ја спроведат втората фаза од теристичката дезинсекција со цел уништување на комарците.

Share
Прочитај повеќе

Во Штип прво прскање против комарците

Со оваа прва фаза од предвидената дезинсекција ќе бидат опфатени застојните води во урбаните населби и локалитети, а целта, како што велат од Општината, уништување на ларвите.

Share
Прочитај повеќе

Превентивна дезинсекција на подрачјето на општина Битола

– Акцијата е во тек и ја спроведуваат екипи на Центар за јавно здравје. Со дезинсекцијата се опфатени места на подрачјето на општината каде има застојни води, бари, мочурливи површини под вегетација, одводни канали во градското подрачје и периферијата на градот кои се мапирани на теренот како потенцијални места за развој на ларвените облици на комарците, соопштуваат од битолскиот Центар за јавно здравје.

Share
Прочитај повеќе