Уште еден успешно завршен проект со поддршка од Европската Делегација: „Мали, нискотрошковни, еколошки прифатливи системи за наводнување: Избирање на локации и подготовка на целосно тендерско досие за изградба“

Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, заедно со претставникот од Делегацијата на Европската Унија, Костас Супилас, амбасадорот на Кралството Шпанија, Emilio Lorenzo Serra,  претставници на конзорциумот кој го спроведуваше проектот, претставници на здруженија на земјоделци и други соработници на Министерството, учествуваше на заврешен настан по повод успешна реализација на проектот „Мали, нискотрошковни, еколошки прифатливи системи за наводнување: Избирање на локации и подготовка на целосно тендерско досие за изградба“.

Share
Прочитај повеќе

15 милиони евра за финансирање на Секторот за Земјоделство и Рурален Развој, во рамките на ИПА 2019

– Заедно со Делегацијата на Европската Унија денеска ги финализиравме приоритетите за финансирање на Секторот за Земјоделство и Рурален Развој, во рамките на ИПА 2019, преку која се обезбедени 15 милиони евра за секторот земјоделство. Им благодарам на сите вклучени во процесот и искрено ја поздравувам заедничката работа, истакна Николовски.

Share
Прочитај повеќе