Јавен повик: Дигитализација на земјоделството во сорaботка со IME, ФИТР и МЗШВ

Со овој предизвик, бараме напредни стартапи кои имаат веќе развиен прототип на иновативен производ / услуга, со кој ќе придонесат кон зголемување на продуктивноста и приходите на земјоделските стопанства, обезбедување на одржливи системи за производство на храна и забрзување на дигиталната трансформација на земјоделскиот сектор.

Share
Прочитај повеќе

Јавен повик за Субвенции за дигитализација на туристичко/угостителскиот сектор

Одобрените средства од 60% Министерството за економија ќе ги исплати со потпишување на Договор со субјектите директно на ИТ компанијата која го имплементира софтверското решение.

Share
Прочитај повеќе

Нови одлични можности за бизнис – наскоро повик за фотоволтаични електрани

Дигитализацијата и користењето на паметни уреди се основа за развој на новите технологии во енергетиката, а балансирањето на енергијата е клучно за поголема примена на обновливите извори на енергија (ОИЕ), особено кај граѓаните, порачаа панелистите на четвртиот панел „Нови технологии и обновливи извори во целокупното производство на електрична енергија по 2030 година“ на „Македонскиот енергетски форум – МЕФ 2019“.

Share
Прочитај повеќе