Агро бизнис – мини фарма од 100 легла калифорниски црви

Доколку се одлучивте да го започнете одгледувањето на калифорниски црви – 10 легла, еве како изгледа инвестицијата:

Share
Прочитај повеќе

Тутунски Комбинат остварил добивка во првите 6 месеци од годинава

За првото шестмесечје Комбинатот остварил добивка од околу 70 илјади евра. Или попрецизно, финансискиот резултат на “Тутунски комбинат АД Прилеп” за период од 1 ви јануари до 30 ти јуни годинава покажува добивка во износ од 4 милиони 750 илјади денари.

Share
Прочитај повеќе

Како „нараснува“ квасецот „ДИ-ГО“?

Битолската фабрика за квасец и алкохол, уникат по дејноста и последен бастион на самоуправувањето имаше уште една пристојна деловна година. Во услови на борба за одржување статус-кво во продажбата оствари добивка од 78.200 евра, а приходот од продажба е речиси 7 милиони евра.

Share
Прочитај повеќе

„Пекабеско“ ја зголеми добивката

„Пекабеско“ АД, минатата 2018 – та година, оствари добивка од 118 милиони денари, што е зголемување во однос на на претходната година, кога компанијата имала добивка од 72 милиони денари, покажува консолидираниот биланс на успех на компанијата, објавен преку Македонска Берза.

Share
Прочитај повеќе

АД „Европа“ за една година двојно ја зголеми нето-добивката

По оданочувањето, чистата добивка на компанијата била 110 милиони денари, што е за 60 милиони повеќе од 2017-та.
Пригодите пораснале за безмалку 10 отсто, односно изнесувале 800,2 милиони денари, додека расходите биле 683,5 милиони денари.

Share
Прочитај повеќе

Пелистерка прокнижи добивка од 4,8 милиони денари

Компанијата Пелистерка од 1-ви јануари до 31-ви декември лани, работеше со добивка 4.817.000 денари, покажуваат податоците од билансот на успехот објавен на Македонската берза.

Share
Прочитај повеќе

Колку заработува винарија „Тиквеш“

Најголемата македонска винарија „Тиквеш“ за првите девет месеци годинава оствари приходи од продажба кои надминаа 17 милиони евра, покажуваат официјалните резултати од неконсолидираниот биланс објавен на берзата. Вкупната продажба во однос на истиот период лани пораснала за 9 отсто, а домашната продажба е поголема за 6 отсто и достигна близу до 10 милиони евра. Од странските пазари компанијата има прилив од 7,24 милиони евра.

Share
Прочитај повеќе