Цветни грмушки во градините

Правилно засадените цветни грмушки ни даваат чувство на приватност и интимност, а исто така можат да послужат како ветрозаштитен појас. Меѓу цветните грмушки, постојат видови со низок раст кои служат како покривки на почвата и исправени типови на раст кои можат да ја ублажат ригидноста на модерните градежни линии.

Share
Прочитај повеќе

Во Крушево трибина за придобивките од развој на еко туризмот

Трибина „Придобивки од развојот на еко туризмот”, ќе се одржи денеска во Крушево, во организација на партијата Демократска обнова на Македонија (ДОМ).

Share
Прочитај повеќе

Спроведено анкетно истражување – Однесување на потрошувачите во РСМ – Практики во однос на безбедноста на храната во домот

Според Светската Здравствена Организација над 30-40% од случаите на заболувања поврзани со храната се јавуваат во домот. Многу истражувања и студии докажаа дека несоодветна манипулација со храната, лоша хигиена и практики во домот го зголемуваат ризикот од инфекции во домаќинствата.

Share
Прочитај повеќе