Потпишани 318 договори за јавниот повик за давање на државно земјоделско земјиште под закуп до 3 хектари

-Со овие договори доделуваме 600 хектари земјоделско земјиште за локации за коишто самите земјоделци поднесоа понуди каде што има слободна земја, истакна Николовски. 
Со јавните повици од овој тип се придонесува за зголемување на обработливите земјоделски површини и се става во функција цело необработено земјоделско земјиште.

Share
Прочитај повеќе

Голем интерес за јавниот повик за давање под закуп на земјоделско земјиште до 3 хектари, пристигнати близу 300 понуди

До Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство заклучно со 11.01.2019 пристигнаа близу 300 понуди за учество на овој јавен повик. Со оглед на тоа дека дел од понудите се праќани по пошта, се очекува да пристигнат уште понуди и конечната бројка ќе се знае утре.  Потоа ќе следува евалуација на пристигнатите понуди и склучување на договорите со земјоделците.

Share
Прочитај повеќе

За неколку денови истекува рокот за повикот за закуп на државно земјиште до 3 хектари и над 3 хектари

За неколку дена истекуваат роковите за доставување на документација за јавниот повик за давање под закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост до 3 хектари и за јавниот оглас за давање на државно земјоделско земјиште под закуп над 3 хектари. Конкретно, за јавниот повик до 3 хектари рокот за поднесување документација е до 11.01.2019, петок, а за јавниот оглас за давање државно земјоделско земјиште над 3 хектари рокот е до 17.01.2019.

Share
Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС 06/18 за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини до 3 хектари

Во тек е јавен оглас за закуп на земјоделско земјиште до 3 хектари во Свети Николе, Карпош, Кисела Вода, Чаир, Гази Баба.
Последниот ден за поднесување пријави за учество на јавниот оглас е 24.08.2018 година (петок)

Share
Прочитај повеќе

Јавен оглас за закуп на земјоделско земјиште до 3 хектари

Се дава во закуп земјоделско земјиште во државна сопственост со вкупна површина  од 843ха 73ар 53м2.

Share
Прочитај повеќе