Во Дебарско есенската сеидба реализирана 80 отсто

Земјоделците од подрачјето на општините Дебар и Центар Жупа, досега реализирале околу 80 отсто од планираните есенски сеидбени работи.

Share
Прочитај повеќе

Поволни временски услови за агро-активности на земјоделците во Пелагонија

Земјоделците во битолскиот дел на Пелагонија продолжуваат со есенска сеидба, во овој период вршат расчистување на испразнетите градинарски површини од растителни отпадоци, како и рационална работа на овоштарниците.

Share
Прочитај повеќе

Планот за есенската сеидба во Виничко реализиран со 99,5 отсто

Сеидбата на земјоделските култури во текот на есента во општина Виница е реализирана на 650 хектари од планираните површини, со што планот е исполнет со 99,5 отсто.

Share
Прочитај повеќе

И покрај доцнењето есенската сеидба е при крај

Оваа година со задоцнување и во многу тешки услови заради големиот сушен период започна есенската сеидба во Пелагонискиот регион. Но, последните дождови поволно делуваа на почвата со што сеидбата веќе е при крај

Share
Прочитај повеќе