МТСП: Во тек е етапната исплата на августовските пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека на ден 30.08.2022 година (вторник) започнува етапната исплата на пензиите за м.август, кои продолжуваат да се исплатуваат предвремено.

Share
Прочитај повеќе

Денес (26.11) започнува етапната исплата на ноемвриските пензии

На последната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2021 година и го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 25.11.2021 година, врз основа на што деловните банки ќе можат да обезбедат пензионерите да може да располагаат со ноемвриските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 26.11.2021 година.

Share
Прочитај повеќе

МТСП: Во тек е етапната исплата на октомвриските пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека денеска 26.10.2021 год. (вторник) започна етапната исплата на октомвриските пензии.

Share
Прочитај повеќе

МТСП: Во тек е етапната исплата на августовските пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека денеска  започна етапната исплата на августовските пензии.

Share
Прочитај повеќе

МТСП: Во тек е етапната исплата на јулските пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека денеска започна етапната исплата на јулските пензии. 

Share
Прочитај повеќе

МТСП: Во тек е етапната исплата на мајските пензии

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека дека во тек е етапната исплата на  мајските пензии. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од корона

Share
Прочитај повеќе

Од денес почнува етапната исплата на пензиите

Министерството за труд и социјална политика информира дека пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот.

Share
Прочитај повеќе

МТСП: Од понеделник почнува етапната исплата на мартовските пензии

Oд понеделник 29.03.2021 година, почнува етапната исплата на мартовските пензии.

Share
Прочитај повеќе