Зачувување на брендот на македонското овчарско куче Караман

Со цел зачувување на брендот на македонското овчарско куче Караман и начинот како тоа да се спроведе со помош на МЗШВ, министерот Љупчо Николовски, имаше средба со генералениот секретар на Кинолошкиот Сојуз на РМ, Слободан Милошевски и со претседателот на кинолошкиот клуб за Македонско овчарско куче Караман и член на управниот одбор на КСРМ, Илија Каров.

Share
Прочитај повеќе

Меѓународна работилница за подигнување на јавната свест за заштита на рибите и животната средина на Охридското езеро

Станува збор за меѓународна работилница за подигнување на јавната свест за заштита на рибите и животната средина на Охридското езеро со тема: „Можни идни закани врз рибите и заеднички идни Албанско – Македонски акции и напори“.
Работилницата ќе се одржи во среда 11 април во Охрид.

Share
Прочитај повеќе