Со авионско засејување со сребрен јодит ќе се заштитуваат земјоделските посеви од град

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, заедно со директорот на Управата за хидрометеоролошки работи Костадин Ацевски, на спортскиот аеродром Стенковец, денеска ја најавија авионската заштита на земјоделските површини од временски непогоди, за оваа година.

Share
Прочитај повеќе